Glasvliesbehang

Op zoek naar een duurzame en stijlvolle oplossing voor uw wandafwerking? Overweeg dan glasvliesbehang, een veelzijdig en niet te onderscheiden alternatief voor stucwerk. Deze pagina biedt uitgebreide informatie over de voordelen en kenmerken van glasvliesbehang.

Wilt u weten wat het kost om uw muren te voorzien van dit hoogwaardige behang? Vraag eenvoudig en binnen 1 minuut een vrijblijvende prijsindicatie aan.

De kracht van glasvliesbehang:

 • Haarscheuroverbruggend
 • Hetzelfde resultaat als stucwerk
 • Te sauzen in kleur naar wens

Meer informatie: lees dan hieronder verder.

9.3
395 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Bekijk de video over glasvliesbehang!

In deze video praten wij over wat glasvliesbehang is,  de voordelen, wat voor ondergrond het beste is en nog veel meer! Bekijk ook ons Youtube kanaal voor meer video’s!

De beste kwaliteit met ProGold Glasvliesbehang

Bij Uwglasvezelbehanger werken we enkel met materialen uit het topsegment van de markt en daarom gebruiken we ProGold. Dit is een A-merk van Sigma, dus u hoeft zich geen enkele zorgen te maken over de kwaliteit van uw wanden. Met ProGold heeft u jarenlang plezier van uw behang!

De kenmerken van ProGold behang

Het fijne van glasvliesbehang is dat het geen motief bevat en dus een mooi alternatief vormt voor glad stucwerk. Daarnaast gebruiken wij uitsluitend 200 grams behang van ProGold. Een hoger gewicht betekent meer vezels en dus een hogere kwaliteit van het materiaal. Met ProGold behang bent u dus verzekerd van optimale kwaliteit!

Uw voordelen van glasvliesbehang

Het behangen met glasvliesbehang heeft vele voordelen voor zowel de uitstraling als de kwaliteit van uw leefomgeving. Hieronder hebben we de voordelen voor u op een rijtje gezet.

Glasvliesbehang is toe te passen op diverse ondergronden, zoals gipskarton, gestucte of betonnen wanden. Daarom is het ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatiewoningen. Kleine scheuren en barsten in uw wand zijn verleden tijd. Voor een perfect glad resultaat is vakmanschap en professioneel materiaal vereist. Doordat wij bij Uwglasvezelbehanger uitsluitend gebruik maken van hoogwaardig vliesbehang en afwerkingsproducten, zorgen wij dat uw wanden lang mooi en stootvast blijven.

Naast dat deze behangsoort de ondergrond volgt, is het mogelijk om er overheen te schilderen. Wij bieden een uitgebreid assortiment van de verfsystemen van Sigma Coatings en SPS en helpen u graag bij het vinden van de juiste kleur en verfsoort voor uw woning.

Met vliesbehang worden uw muren behalve stevig ook duurzaam, hygiënisch en krijgen ze weer een prachtige uitstraling. Daarnaast is ons 200 grams behang allergievrij, doordat organismen zich niet in de ondergrond kunnen nestelen.

Ons behang is ISO-gecertificeerd en werkt brandvertragend. Bovendien is het behang een getest en gecertificeerd product en vrij van schadelijke stoffen.

Speciale impregneermiddelen maken het behang flexibel en sterk, waardoor uw wanden langer mooi blijven. Zo voorkomt u dat uw wanden over een aantal jaar hun uitstraling verliezen.

Glasvliesbehang aanbrengen 

Overtuigd van de voordelen? Deze behangsoort is een uitstekend alternatief voor stucwerk, de uitstraling is bijna niet te onderscheiden. Bij Uwglasvezelbehanger kunt u kwalitatief glasvliesbehang naadloos laten aanbrengen. Wilt u eerst zien hoe dat eruit ziet? Kom langs in onze showroom!

Let op: het is belangrijk dat de ondergrond behangklaar is. In de nieuwbouw wordt dit gedaan door de aannemer. Bij twijfel kunt u altijd terecht bij onze behangers. Aan de hand van een foto of video kunnen wij u helpen

Kosten Glasvliesbehang aanbrengen

Als het gaat om kosten is glasvliesbehang aanbrengen door Uwglasvezelbehanger een slimme keuze. Dankzij onze hoogstaande materialen kiest u namelijk altijd voor optimale prijs-kwaliteitverhouding. Weten wat het voor u kost om uw wanden te laten afwerken met ons glasvliesbehang? Deze zijn niet alleen afhankelijk van het aantal m2 dat u wilt laten behangen, maar ook van andere aspecten. Vraag daarom kosteloos een vrijblijvende prijsindicatie op maat aan!

Uwglasvezelbehanger, uw glasvliesbehanger

Glasvliesbehang is de juiste keuze wanneer u structuurloos behang zoekt met de uitstraling van stucwerk. Wilt u glasvliesbehang aanbrengen, dan krijgt u bij ons standaard de topkwaliteit van 200 grams glasvliesbehang. Voor scheuren hoeft u niet bang te zijn dankzij het hoge aantal samengeperste vezels.

We helpen u door heel Nederland en u kunt rekenen op snelle communicatie en flexibele planning. Natuurlijk kunnen we ook voor u stucen, maar dan moet u rekening houden met extra risico vanwege de werking in huizen. Met ons glasvliesbehang beleeft u nog lange tijd plezier aan uw wanden!

Bekijk vooraf onze video’s!

Voordat je bezig gaat met het behangen is verstandig dat je eerst onze video’s bekijkt. In onze video’s brengen wij jou op de hoogte hoe je toekomstige problemen kan voorkomen. Denk daarbij aan hoe je ingefreesd leiding werk controleert of hoe je weet dat uitwendige hoeken schade vrij zijn. Bekijk onze video’s hieronder!

Onze video’s bevatten de volgende onderwerpen:

 • Hoe controleer ik ingefreesd leidingwerk?
 • Zijn mijn uitwendige hoeken schadevrij?
 • Hoe verwijder ik stopcontactdozen en trapleuningen
 • Zijn mijn wanden behangklaar?
 • Voorbereiding voor de afwerking

Volg ons op YouTube als je op de hoogte wil blijven van onze tips!

Inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Veelgestelde vragen over glasvliesbehang

  Heeft u vragen over wandafwerking met glasvliesbehang? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Uiteraard kunt u ook altijd contact (chat, telefoon of e-mail) opnemen met een van onze adviseurs.

  (Glas)vliesbehang is een behangsoort dat, net zoals Glasvezelbehang, gemaakt wordt door het samenpersen van glasvezels. In tegenstelling tot glasvezelbehang heeft vliesbehang geen patroon. Dit maakt glasvliesbehang uitermate geschikt als alternatief voor stucwerk.

  (Glas)vliesbehang werkt scheuroverbruggend. Dit betekent dat het kleine scheuren in de muur bedekt. Daarnaast is het slag- en schrobvast, brandvertragend en muurversterkend. 

  Andere redenen om voor vliesbehang te kiezen zijn het feit dat je het naadloos kunt aanbrengen en dat het structuurloos is. Vliesbehang wordt dan ook gezien als hét alternatief voor stucwerk.

  De kosten van glasvliesbehang lopen erg uiteen. Bij Uwglasvezelbehanger.nl maken we enkel gebruik van het beste materiaal. Benieuwd naar de kosten van uw wandafwerking? Vraag online vrijblijvend een prijsindicatie op!

  De naam van beide behangsoorten verklapt het eigenlijk al. Waar bij papierbehang enkel gebruik wordt gemaakt van papier, worden er in vliesbehang ook vezels verwerkt.

  Het gebruik van vezels maakt (glas)vliesbehang een stuk sterker dan papierbehang. Je hoeft dus minder bang te zijn voor scheuren. Ben je het behang zat? Dan verwijder je het eenvoudig weer van de muren.

  Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en (glas)vliesbehang zit hem in de uitstraling en de structuur. Glasvezelbehang kenmerkt zich door het zichtbare patroon (het behang heeft dus een structuur), terwijl vliesbehang geen structuur heeft. Om die reden is (glas)vliesbehang een goed alternatief voor bijvoorbeeld Stucwerk.

  Behang zonder structuur

  Behang zonder structuur

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo