Renovlies behang

Wilt u niet stucen, maar wel uw wanden sausklaar maken? Probeer dan renovlies behang. Renovlies is gemaakt van glasvezels en papier. Dit zorgt voor een sterk en strak resultaat. Wij behangen uw wanden met A-kwaliteit renovlies behang van ProGold gemiddeld binnen 3 dagen. Heeft u een onzekere planning of speciale wensen? Laat het weten. Dan denkt onze adviseur met u mee. 

Waarom renovlies?

 • Gladde structuur
 • Haarscheuroverbruggend
 • Te sauzen in kleur naar wens

Scroll voor meer informatie naar beneden.

9.3
395 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Bekijk de video over renovliesbehang!

In deze video leggen wij uit wat renovlies is, of wij het behang aanraden en toepassen en of het makkelijk aan te brengen is. Bekijk ook onze andere filmpjes op ons Youtube kanaal!

De beste kwaliteit met ProGold; het alternatief voor renovliesbehang

Uwglasvezelbehanger maakt uitsluitend gebruik van het A-merk ProGold om u de beste kwaliteit te kunnen bieden. Renovliesbehang wordt immers vaak gekozen om de uitstraling van stucwerk na te bootsen. In principe is deze behangsoort gelijk aan glasvliesbehang, met als enige verschil dat in renovliesbehang papier is vermengd. Voor een optimale stevigheid en sterkte van uw wanden, is een behangsoort zonder papier aan te raden. Met glasvliesbehang bent u verzekerd van een goed alternatief voor stucwerk.

De kenmerken van ProGold glasvliesbehang

Glasvliesbehang is geschikt om toe te passen in nieuwbouwwoningen. Door de gelijkmatige structuur zullen uw muren er prachtig strak uitzien. Hét ideale alternatief voor stucwerk dus. Het is niet voor niets dat de populariteit van dit type behang toeneemt en steeds meer mensen ervoor kiezen om hun wanden hiermee af te werken. Met behang van ProGold krijgt u te allen tijde waar voor uw geld dankzij de hoge kwaliteit.

Glasvliesbehang vs renovliesbehang

Om de juiste keuze voor uw behang te kunnen maken, is het goed om de voordelen per soort na te gaan. We sommen de voordelen van glasvliesbehang, ten opzichte van renovliesbehang, voor u op.

Glasvliesbehang aanbrengen zorgt voor bescherming van uw wanden. Er ontstaan minder snel scheuren en andere oneffenheden, waardoor uw muren een mooie egale afwerking krijgen. Doordat er papier is verwerkt in renovliesbehang is dit behang minder stevig.

Of u nu een nieuwbouw- of renovatiewoning heeft, glasvliesbehang is overal makkelijk aan te brengen. Het behang is namelijk geschikt voor verschillende ondergronden zoals gipskarton, stucwerk en beton. Wanneer er daarentegen renovliesbehang wordt gebruikt in nieuwbouwwoningen is er een grotere kans op scheurtjes in de wanden, gezien deze behangsoort minder stevigheid biedt.

Dankzij de gelijkmatige structuur van glasvliesbehang krijgt u hiermee geen last van allergie. In combinatie met Sigmapearl Clean Matt of Sigmatex Superlatex kan het behang ook nog eens eenvoudig gereinigd worden.

Met ISO-gecertificeerd glasvliesbehang zorgt u voor extra veiligheid van uw woning. Dit behang heeft namelijk een brandvertragende werking en bevat daarnaast geen schadelijke stoffen die de gezondheid kunnen aantasten.

Glasvliesbehang, hét alternatief voor renovliesbehang, aanbrengen

Wilt u glasvliesbehang laten aanbrengen in uw woning? Bij Uwglasvezelbehanger kunt u terecht voor een professionele afwerking. Onze vakmensen gaan voor 100 procent kwaliteit en gebruiken daarom uitsluitend materialen uit het topsegment van de markt. Voor de afwerking maken wij gebruik van de verfsystemen van Sigma Coatings en SPS. Wilt u alvast inspiratie opdoen voor uw wandafwerking? Bekijk dan onze kleurinspiratiepagina.

 

Kosten glasvliesbehang aanbrengen

De kosten voor glasvliesbehang kunnen uiteenlopen, dus het is goed om u van te voren te verdiepen in de prijzen voor verschillende behangsoorten. Wilt u weten met welke kosten u rekening moet houden bij Uwglasvezelbehanger? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onze eenvoudige prijsindicatietool. Wij zullen de offerte binnen enkele minuten naar u mailen, zodat u meteen weet waar u aan toe bent en of dit in uw budget past.

Kies voor Uwglasvezelbehanger.nl

Graag helpen wij u door heel Nederland met de juiste behangkeuze en natuurlijk met het aanbrengen en afwerken van het behang. Zo bieden wij snelle communicatie en zijn we flexibel in de planning. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor onze showroom, zodat u een beeld krijgt bij onze behangsoorten voordat u overgaat op aanschaf. Neem bij vragen gerust contact met ons op via ons online contactformulier of stel direct uw vraag in onze chatbox!

Ga je beginnen met behangen? Bekijk eerst onze video’s!

In onze video’s brengen wij jou op de hoogte hoe je toekomstige problemen kan voorkomen. Denk daarbij aan hoe je stopcontactdozen verwijdert en wanneer je weet dat jouw wanden behangklaar zijn.  Bekijk onze video’s hieronder!

In onze video’s kom je de volgende onderwerpen tegen:

 • Hoe controleer ik ingefreesd leidingwerk?
 • Zijn mijn uitwendige hoeken schadevrij?
 • Hoe verwijder ik stopcontactdozen en trapleuningen
 • Zijn mijn wanden behangklaar?
 • Voorbereiding voor de afwerking

Volg ons ook op YouTube als je op de hoogte wil blijven van onze tips.

Inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:



  Veelgestelde vragen over renovliesbehang

  Heeft u vragen over wandafwerking met renovliesbehang? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

  Renovlies behang (ook ‘Fleecebehang’ of ‘Renovatievlies’ genoemd) is een type glasweefselbehang. Dit soort wordt gemaakt door middel van het samenpersen van fijne vezels. Hierdoor ontstaat een zeer sterk behang. In tegenstelling tot andere soorten glasweefselbehang wordt er in renovlies behang ook papier verwerkt. Dit maakt het minder betrouwbaar dan bijvoorbeeld (glas)vliesbehang.

  Door de gladde structuur is renovlies geschikt als alternatief voor stucwerk.

  Renovlies behang werkt scheuroverbruggend. Dit betekent dat het kleine scheuren in de muur bedekt. Daarnaast is het slag- en schrobvast, brandvertragend en muurversterkend.

  Andere redenen om voor renovlies behang te kiezen zijn het feit dat je het naadloos kunt aanbrengen en dat het structuurloos is. Renovlies behang wordt vaak gezien als een van de alternatieven voor stucwerk.

  Renovlies behang en glasvliesbehang zijn beide structuurloos (goed alternatief voor stucwerk). Het verschil tussen beide zit hem in de samenstelling:

  • Renovlies behang – een combinatie van glasvezels en papier;
  • (Glas)vliesbehang – enkel glasvezels;

  In tegenstelling tot wat vaak online beweerd wordt is renovlies behang minder sterk dan glasvliesbehang. Dit komt door de combinatie van glasvezels en papier (hierdoor wordt het meer een mengelmoes). Renovlies behang is dus eigenlijk de goedkopere variant van glasvliesbehang.

  De kosten van renovlies behang lopen erg uiteen. Bij Uwglasvezelbehanger.nl maken we enkel gebruik van het beste materiaal. Benieuwd naar de kosten van uw wandafwerking? Vraag online vrijblijvend een prijsindicatie op!

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo