Glasvezelbehang

Uw wanden behangen met glasvezelbehang? Een verstandige keuze! Op deze pagina vindt u informatie over glasvezelbehang. Benieuwd naar de kosten voor het laten behangen? Dan kunt u bij ons online een vrijblijvende prijsindicatie opvragen.

Voordelen van Glasvezelbehang:

 • Haarscheuroverbruggende werking
 • Allergievrij en eenvoudig te reinigen
 • Gaat lang mee

Scroll verder voor meer informatie.

9.3
395 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Bekijk de video over glasvezelbehang!

In deze video leggen wij uit wat glasvezelbehang is, wanneer het wordt aangebracht, wat de voordelen zijn en nog veel meer! Bekijk ook ons Youtube kanaal voor meer videos!

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang bestaat uit fijne glasvezels die samen zijn geperst. Eenmaal aangebracht aan uw wanden is glasvezelbehang niet te onderscheiden van stucwerk dit maakt glasvezel een goed alternatief voor stucwerk. Daarbij heeft glasvezel unieke eigenschappen:

 • Veilig: Wij maken uitsluitend gebruik van glasvezel dat een brandvertragende werking heeft en vrij is van schadelijke stoffen;
 • Duurzaam: Met het gebruik van een speciale coating wordt levensduur van het glasvezelbehang extra verlengt;
 • Prijs-prestatie: Over het algemeen is het aanbrengen van glasvezelbehang goedkoper dan stucwerk;
 • Beschermend: Naast het maskeren van bestaande oneffenheden in wanden, biedt glasvezelbehang ook bescherming tegen kleine scheuren en barsten in uw wanden.

Uw voordelen van Glasvezelbehang

Glasvezelbehang draagt niet alleen bij aan de uitstraling van uw woning, maar heeft ook vele andere voordelen die de kwaliteit van uw woning verhogen. We zetten hieronder de voordelen voor u op een rijtje.

Glasvezelbehang beschermt uw wanden tegen het ontstaan van kleine scheuren en barsten. Zo is het glasvezelbehang een verrijking voor nieuwbouwwoningen en renovatiewoningen. Behalve de beschermende werking, heeft glasvezelbehang ook als voordeel dat u bestaande oneffenheden met gemak kunt maskeren. Het glasvezelbehang draagt hoe dan ook bij aan de kwaliteit van uw woning, wat weer een positief effect heeft op de financiële waarde.

De structuur van glasvezel zorgt ervoor dat organismen zich niet in de grond kunnen nestelen. Dit is hygiënisch en houdt uw wanden allergievrij. Daarnaast gebruiken wij glad glasvezelbehang, wat extra eenvoudig schoon te houden is. In ruimtes waar u meer waarde hecht aan hygiëne, adviseren wij gebruik te maken van Sigmapearl Clean Matt. Dankzij dit verfsysteem zijn uw wanden nog beter te reinigen.

Ons glasvezelbehang is voorzien van zowel het ISO-certificaat als het internationale Öko-Tex certificaat klasse 1. Dit betekent dat het een brandvertragende werking heeft en daarnaast vrij is van schadelijke stoffen.

ProGold behang is voorbehandeld met speciale impregneer, waardoor ons behang flexibel en stevig tegelijk is. Dat maakt dat het behang langer meegaat dan normaal behang. Combineer dit met een afwerking van Sigma Coatings of SP S Multimat en uw wanden kunnen jaren mee.

Glasvezelbehang aanbrengen

Glasvezelbehang wordt voornamelijk aangebracht in bestaande woningen, omdat het risico bij het werken daarmee laag wordt gehouden. Bij nieuwbouw is glasvliesbehang gebruikelijk. Ons glasvezelbehang kunnen we zowel in bestaande woningen als in nieuwbouwwoningen aanbrengen, de keuze is aan u!

Kosten glasvezelbehang aanbrengen

Glasvezelbehang aanbrengen door Uwglasvezelbehanger is prijstechnisch interessant, omdat de prijs-kwaliteitverhouding optimaal is. Weten wat het voor u kost om uw wanden te laten afwerken met ons glasvliesbehang? Deze zijn niet alleen afhankelijk van het aantal m2 dat u wilt laten behangen, maar ook van andere aspecten. Met onze handige rekentool vraagt u eenvoudig en vrijblijvend een prijsindicatie op maat aan.

 

 

 

Uwglasvezelbehanger

Uwglasvezelbehanger.nl maakt alleen gebruik van de beste kwaliteit

Uwglasvezelbehanger.nl werkt uitsluitend met A-kwaliteit  van ProGold en Sigma. Op die manier weet u zeker dat de kwaliteit van uw behang gewaarborgd blijft. Het behang werkt scheuroverbruggend, is sterk en ook nog eens brandveilig. Met ons hoogstaande behang houden uw wanden nog jarenlang een mooie uitstraling!

De kenmerken van ProGold

Een kenmerk van ProGold behang is dat het een patroon bevat. Los van of dit bij uw smaak past, is het goed om te bedenken dat naden bij glasvezelbehang mogelijk sneller opvallen dan bij bijvoorbeeld glasvliesbehang.

Wat ook belangrijk is om te weten bij het aanschaffen van deze behangsoort is het gramsgewicht. Een hoger gewicht betekent een hoger aantal vezels, wat het behang extra stevigheid geeft en dus een hogere kwaliteit. Bij ons kunt u rekenen op minimaal 170 of 185 grams glasvezelbehang, welke behoren tot de hogere kwaliteit. Dat is de kwaliteit die ProGold garandeert.

Kies Uwglasvezelbehanger.nl voor uw glasvezelbehang!

Wij denken graag met u mee wanneer het gaat om het bepalen van de juiste behang. Daarnaast denken wij ook graag mee met het aanbrengen en afwerken van behang.

Het vraagt vakmanschap en professioneel materiaal voor een perfect strak en naadloos resultaat. Wij werken dan ook uitsluitend met hoogwaardig behang en kwalitatieve afwerkingsproducten. Onze ervaren behangers zorgen ervoor dat u nog jarenlang geniet van uw perfect behangen wanden.

We communiceren duidelijk en snel, onze bereikbaarheid is hoog en we zijn flexibel in de planning. Wilt u eerst ons assortiment behang met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom, zodat u een perfect beeld krijgt van ons assortiment.

Inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Veelgestelde vragen over glasvezelbehang

  Heeft u vragen over wandafwerking met glasvezelbehang? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

  Glasvezelbehang is een behangsoort dat wordt gemaakt door het samenpersen van fijne glasvezels (i.p.v. papier). In tegenstelling tot alternatieven, zoals glasvliesbehang, wordt glasvezelbehang gemaakt met structuur. Glasvezelbehang wordt veel aangebracht bij nieuwbouw, projectbouw en bedrijfspanden (kantoor, ziekenhuizen, scholen, etc.).

  Glasvezelbehang is een type glasweefselbehang (behangsoorten die ontstaan door het samenpersen van fijne vezels). In tegenstelling tot andere soorten glasweefselbehang (Renovlies behang(glas)vliesbehang of scanbehang) heeft Glasvezelbehang altijd een motief (lees: structuur).

  Glasvezelbehang is verkrijgbaar met verschillende motieven. Uwglasvezelbehanger.nl biedt glasvezelbehang met ruitstructuur.

  Glasvezelbehang werkt scheuroverbruggend. Dit betekent dat het kleine scheuren in de muur bedekt. Daarnaast is het slag- en schrobvast, brandvertragend en muurversterkend.

  Bovenal kan glasvezelbehang naadloos worden aangebracht. Uw muren vormen dus altijd een geheel.

  Fijne bijkomstigheid is dat wandafwerking met glasvezelbehang goedkoper is dan alternatieven zoals stucen.

  De kosten van Glasvezelbehang lopen erg uiteen. Bij Uwglasvezelbehanger.nl maken we enkel gebruik van het beste materiaal. Benieuwd naar de kosten van uw wandafwerking? Vraag online vrijblijvend een prijsindicatie op!

  Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en (glas)vliesbehang zit hem in de uitstraling en de structuur. Glasvezelbehang kenmerkt zich door het zichtbare patroon (het behang heeft dus een structuur), terwijl vliesbehang geen structuur heeft. Om die reden is (glas)vliesbehang een goed alternatief voor bijvoorbeeld Stucwerk.

  Behang zonder structuur

  Behang zonder structuur

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo