Sauzen

Vaak wordt een nieuwbouwwoning opgebracht met kale wanden en plafonds. Dit ziet er niet aantrekkelijk uit en het is vanzelfsprekend dat u uw woning wilt opfleuren met sauzen. Op deze manier kiest u zelf welke kleur er in uw woning komt om zo sfeer te geven aan uw nieuwe woning.

Wilt u het beste resultaat voor uw nieuwe woning? Besteed dan het sauzen uit aan Uwglasvezelbehanger.nl. Onze experts weten oneffenheden en strepen te voorkomen in het sauswerk. Ook werken onze experts sneller en wordt er minder verf verspilt tijdens het sauzen.

Wilt u gelijk weten wat de kosten worden als u een expert inhuurt? Vraag dan een prijsindicatie aan.

9.3
395 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Toepassing sauzen

Voordat er gesausd kan worden, moet de ondergrond ‘’sausklaar’’ zijn, anders geeft het sauzen niet het gewenste resultaat. Om een oppervlakte sausklaar te maken, kan er vooraf gestuct worden. Zo wordt de oppervlakte egaal en geeft dit uiteindelijk het gewenste resultaat.

In de meeste gevallen is sauzen bij de prijsindicatie inbegrepen. Dit is dan met een RAL wit, RAL 9003, RAL 9016 of RAL 9010. Voor andere kleuren kan een toeslag worden berekend.

Om uw woning af te werken, is het verstandig om het plafond te laten sauzen. Zo gaat uw woning ruimer ogen. Ook bij een plafond is het het geval dat deze ‘’sausklaar’’ moet zijn voordat er gesausd kan worden.

Let er wel op dat een plafond sauzen een klusje is voor iemand die ervaren is met dit soort werk. Vaak wordt er teveel verf op de roller gedaan, met als resultaat dat er verf klonten ontstaan op uw plafond. Of u kan strepen creëren als u niet een constant tempo heeft.

Daarbij wordt er constant boven het hoofd gewerkt. Dit maakt het werk erg zwaar, wat de kans op strepen groter maakt. Huur daarom een professional in voor het mooiste resultaat.

Over het algemeen worden muren gesausd, mits de muur sausklaar is gemaakt. Vervolgens worden er mooie structuren aangebracht tijdens het sauzen. Zo krijgt de woning de sfeer die u voor ogen heeft.

Eén van de meest voorkomende platen die in het huis worden afgewerkt zijn de zolderplaten. Daarom is het zeer gebruikelijk dat deze zolderplaten worden gesausd. Vaak zijn zolderplaten bij de oplevering groen of bruin. Door deze platen te sauzen wordt de ruimte niet alleen mooier, het laat het ook ruimer ogen.

Misschien klinkt dit raar, maar het is zeker mogelijk om uw behang te sauzen. Dit is ideaal als u genoeg heeft van uw huidige behang en op zoek bent naar een snel en makkelijk alternatief. Maar laat vooraf wel het behang checken door een specialist om na te gaan dat uw behang een goede ondergrond is om te sauzen.

Het is een erg intensieve klus als u uw gehele huis wilt sauzen. Schakel daarom de vaklui van Uwglasvezelbehanger.nl in. Dit scheelt u veel werk en u bent ervan gegarandeerd dat u het resultaat krijgt dat u voor ogen had.

Bij Uwglasvezelbehanger.nl sauzen wij enkel de binnenkant van uw woning. Wilt u ook de buitenkant van uw woning afwerken? Dan kunnen wij dat voor u regelen via onze partners.

Wat zijn de kosten van sauzen?

De eerste kosten die u maakt bij het sauzen is de aanschaf van materiaal. Zoals het aanschaffen van een roller en bak, schilderstape, kwasten, roerstokje en de verf zelf. Vervolgens moet u ook de overweging maken of u het schilderen gaat uitbesteden of zelf gaat doen. 

Wilt u vooraf een indicatie van de totale kosten? Vraag hieronder binnen 1 minuut geheel vrijblijvend een prijsindicatie op maat aan. Dan krijgt u de prijsindicatie via de mail toegestuurd. Het voordeel van deze indicatie is dat we rekening houden met meerdere aspecten van uw woning. Zo geven we u een concretere indicatie van de kosten. 

Wat zijn de kosten om plafonds te sauzen?

De kosten van plafonds sauzen worden bepaald aan de hand van het aantal vierkante meter dat u wilt laten sauzen. Daarnaast moet er ook naar het plafond gekeken worden of er vooraf gestuct moet worden. Want een plafond moet wel egaal zijn voordat er gesausd kan worden. 

Wat is de prijs voor muren sauzen?

De prijs van muren sauzen wordt bepaald aan de hand van het aantal vierkante meter dat u wilt laten sauzen. Alleen wordt er eerst gekeken of uw muur egaal genoeg is om te sauzen en dan wordt er een berekening gemaakt per vierkante meter wat uw prijs is. De prijs kunt u aanvragen bij de prijsindicatie.

Tips voor het sauzen

Wilt u liever zelf aan de slag gaan met sauzen? Dan hebben wij hier enkele tips voor u! 

Tip 1: Muren ontvetten voor sauzen

Ontvet uw muren voordat u gaat sauzen. Dit draagt namelijk bij aan een mooier eindresultaat. Zo kunt u gipsplaten ontvetten met een zachte borstel. 

Tip 2: Plafond sauzen zonder strepen

Strepen op het plafond ontstaan als er niet in een constant tempo gesausd wordt. Let daarom heel goed op uw tempo als u aan het sauzen bent. Dit gebeurt vaak met het schilderen van plafonds, omdat er dan boven het hoofd gesausd wordt.

Tip 3: Sausklaar stucwerk voorstrijken

Zijn er oneffenheden in de oppervlakte dat u wilt sauzen? Dan moet u eerst de oneffenheden wegwerken met stucwerk. Strijk vervolgens het stucwerk voor. Zo maakt u de ondergrond sausklaar en kunt u aan de slag gaan voor een mooi resultaat.

Besteed het sauswerk uit aan Uwglasvezelbehanger.nl

Wilt u zeker weten dat u een mooi resultaat voor uw woning krijgt? Schakel dan de experts van Uwglasvezelbehanger.nl in. Met onze kennis, ervaring en gebruik van het beste materiaal is geen enkele saus klus ons te gek! Wilt u vooraf weten wat het resultaat wordt? Neem dan een kijkje in onze showroom! Daar kunt u zelf zien wat er mogelijk is en krijgt u advies op maat!

Bereken uw prijsindicatie Bezoek onze showroom

Inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo