Glasweefselbehang

Bent u op zoek naar andere manieren dan stucwerk om uw wanden sausklaar te maken? Glasweefselbehang biedt de oplossing. Dit behang is zeer sterk en werkt naadloos en scheuroverbruggend. Alleen moet u wel behang aanbrengen van hoge kwaliteit, zoals het behang van Uwglasvezelbehanger.nl. Laat daarom uw behang aanbrengen door één van onze specialisten.

Kwaliteiten van glasweefselbehang:

 • Eenvoudig overschilderbaar
 • Hygiënisch en allergievrij
 • Brandveilig en vrij van schadelijke stoffen

Scroll verder voor meer informatie over dit type behang.

9.3
395 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wat is glasweefselbehang?

Glasweefselbehang wordt gemaakt van samengeperste glasvezels. Dit wordt op zo’n manier gedaan dat er een fijn en sterk gaas ontstaat. Dit creëert een dikker en sterker behang met structuur dat nog lang mee gaat. Dit maakt glasweefselbehang ideaal voor nieuwbouwwoningen.nl.

Wanneer u geen structuur wil in uw behang dan is glasvliesbehang het alternatief voor glasweefselbehang.

Glasweefselbehang aanbrengen

Wanneer muren egaal zijn, kiest u voor glasweefselbehang. Glasweefselbehang is sterker en stootvaster dan stucwerk. Voor het aanbrengen van glasweefselbehang dienen de wanden behangklaar opgeleverd te worden.

Voordat u kiest voor het aanbrengen van glasweefselbehang, is het belangrijk dat u zich verdiept in het soort glasweefsel dat wordt aangeboden. Er zijn namelijk veel goedkope varianten van lage kwaliteit verkrijgbaar. Deze goedkope varianten zijn vaak:

 • Erg dun, wat de kwaliteit en de scheuroverbruggende werking niet ten goede komt;
 • Slecht voorgesausd, waardoor het behang vaker overgesausd moet worden en de kosten hoger uitvallen;
 • Voorzien van slechte, rafelende randen die het resultaat van de eindafwerking laten tegenvallen.

Bij Uwglasvezelbehanger hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Wij bieden uitsluitend hoge kwaliteit glasweefselbehang van goede dikte en onze vakmannen weten de afwerking tot een prachtig, strak resultaat te brengen.

Uw voordelen van Glasweefselbehang

Van een goede kwaliteit glasweefselbehang plukt u de voordelen. Hieronder sommen we de voordelen voor u op.

Met de structuur van hoogwaardig glasweefselbehang zijn scheuren en barsten in de wand verleden tijd. U kunt er zelfs kleine oneffenheden mee maskeren. De dikte van het materiaal bepaalt onder andere in welke mate de wanden beschermd worden. Hoe dikker het glasweefselbehang, hoe beter de scheuroverbruggende werking.

Om een mooie egale en strakke afwerking van uw glasweefselbehang te kunnen garanderen, maken wij gebruik van de verfsystemen van Sigma Coatings en SPS. We bieden een uitgebreid assortiment waarmee u de perfecte kleurencombinaties voor uw woning kunt vinden. Wij helpen u graag ter plekke met de kleurkeuze voor uw behang.

Een vaak vergeten bijkomstigheid van glasweefselbehang is dat het behang allergievrij is, aangezien organismen zich niet in de ondergrond kunnen nestelen. Daarnaast zorgt onze afwerking met Sigmapearl Clean Matt ervoor dat uw wanden volledig afneembaar zijn met zowel water als speciale reinigingsmiddelen.

Ons 200 grams behang is ISO-gecertificeerd, wat inhoudt dat het brandvertragend werkt. Het behang draagt dus bij aan de veiligheid van uw leefomgeving. Ook is het behang getest en vrij van schadelijke stoffen.

Glasweefselbehang is voorzien van speciale impregneer die zorgt voor flexibiliteit en stevigheid. Daardoor blijven uw wanden langer mooi en voorkomt u dat ze hun uitstraling verliezen.

Kosten Glasweefselbehang aanbrengen

De prijs-kwaliteitverhouding van ons glasweefselbehang is wat Uwglasvezelbehanger een slimme keuze maakt voor uw wanden. Wilt u weten wat het voor u kost om uw wanden te laten afwerken? Met onze handige rekentool vraagt u eenvoudig een vrijblijvende prijsindicatie aan.

Uwglasvezelbehanger, uw Glasweefselbehanger

De kracht van Uwglasvezelbehanger ligt niet alleen in het gebruik van hoogstaande materialen, maar ook in onze service. U kunt door heel Nederland rekenen op snelle communicatie en flexibele planning. We leveren glasweefselbehang zowel voor bestaande woningen als voor nieuwbouw, dus de keuze is aan u.

Wel is het bij nieuwbouw gebruikelijker om te werken met glasvliesbehang. Het verschil is dat er in bestaande woningen minder risico met werken is en dat u behang krijgt met een structuur. Eerst zelf de verschillende behangsoorten zien? Maak gerust een afspraak voor onze showroom!

De beste kwaliteit met ProGold Glasweefselbehang

Uwglasvezelbehanger werkt uitsluitend met hoogstaand 200 grams glasweefselbehang van ProGold. Het gramsgwicht is belangrijk, omdat het hoge aantal vezels zorgt voor een steviger behang en dus een hogere kwaliteit. De afwerking van de wanden doen we vervolgens met de verfsystemen van Sigma Coatings en SPS. Dankzij het gebruik van de beste materialen kunnen wij u de garantie geven dat uw wanden jaren meegaan.

De kenmerken van ProGold

Glasweefselbehang is eigenlijk hetzelfde als glasvezelbehang, dus u heeft te maken met een motief in het behang. Het bestaat enkel uit vezels en bevat dus geen papier. Vanwege de structuur kunnen naden in de wand sneller opvallen, maar dankzij ons vakmanschap kunt u toch een strakke en optimale afwerking verwachten.

Uwglasvezelbehanger biedt uitsluitend 170 of 185 grams ProGold Glasweefselbehang vanwege de hoge kwaliteit. Een hoog gramsgewicht betekent namelijk meer vezels en daarmee haalt u materiaal van de beste kwaliteit in huis.

Bekijk eerst onze video’s voordat u begint met behangen!

Om toekomstige problemen te voorkomen is het heel verstandig om jezelf vooraf goed voor te bereiden. Daarom hebben wij video’s gemaakt die jou op de hoogte houdt. Zo bespreken wij hoe je checkt of je uitwendige hoeken schade vrij zijn, hoe je stopcontactdozen op de correcte manier verwijdert en wanneer je weet dat je wanden behangklaar zijn.

Onze video’s bevatten de volgende onderwerpen:

 • Hoe controleer ik ingefreesd leidingwerk?
 • Zijn mijn uitwendige hoeken schadevrij?
 • Hoe verwijder ik stopcontactdozen en trapleuningen
 • Zijn mijn wanden behangklaar?
 • Voorbereiding voor de afwerking

Volg ons op YouTube als je op de hoogte wil blijven van onze tips!

Inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Veelgestelde vragen over glasweefselbehang

  Heeft u vragen over wandafwerking met glasweefselbehang? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

  Glasweefselbehang wordt gemaakt door het samenpersen van fijne vezels. Door dit proces ontstaat er een zeer sterk behang dat op uw wanden kan worden aangebracht.

  Een alternatief voor glasweefselbehang is glasvliesbehang.

  Glasweefselbehang werkt scheuroverbruggend. Dit zorgt ervoor dat kleine scheurtjes die door de werking van uw huis ontstaan onzichtbaar blijven. Daarnaast is dit behangsoort slag- en schrobvast, brandvertragend en muurversterkend.

  Alle typen glasweefselbehang kunnen naadloos worden aangebracht.

  De kosten van glasweefselbehang lopen erg uiteen. Bij Uwglasvezelbehanger.nl maken we enkel gebruik van het beste materiaal. Benieuwd naar de kosten van uw wandafwerking? Vraag online vrijblijvend een prijsindicatie op!

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo