Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Glasweefselbehang wordt gemaakt door het samenpersen van fijne vezels. Door dit proces ontstaat er een zeer sterk behang dat op uw wanden kan worden aangebracht. Het voordeel van glasweefselbehang is dat het naadloos en scheuroverbruggend werkt, hiermee voorkomt u dat werking in de wanden zichtbaar wordt. Een alternatief voor glasweefselbehang is glasvliesbehang

Op deze pagina leest u alles over dit soort behang. Bent u direct benieuwd naar de kosten voor de afwerking van uw wanden? Deze zijn niet alleen afhankelijk van het aantal m2 dat u wilt laten behangen, maar ook van andere aspecten als de leeftijd van uw woning en of u naast het behangen van uw wanden ook nog interesse heeft in andere wandafwerking. Wilt u een indicatie van uw totale kosten? Vraag hieronder binnen 1 minuut uw prijsindicatie op maat aan! Hier nemen wij alle bovenstaande aspecten mee, waardoor u een nauwkeurigere prijsopgave krijgt dan u elders zal vinden. 

Bereken hier uw prijsindicatie

De beste kwaliteit met ProGold Glasweefselbehang

Uwglasvezelbehanger werkt uitsluitend met hoogstaand 200 grams glasweefselbehang van ProGold. Het gramsgwicht is belangrijk, omdat het hoge aantal vezels zorgt voor een steviger behang en dus een hogere kwaliteit. De afwerking van de wanden doen we vervolgens met de verfsystemen van Sigma Coatings en SPS. Dankzij het gebruik van de beste materialen kunnen wij u de garantie geven dat uw wanden jaren meegaan.

De kenmerken van ProGold

Glasweefselbehang is eigenlijk hetzelfde als glasvezelbehang, dus u heeft te maken met een motief in het behang. Het bestaat enkel uit vezels en bevat dus geen papier. Vanwege de structuur kunnen naden in de wand sneller opvallen, maar dankzij ons vakmanschap kunt u toch een strakke en optimale afwerking verwachten. Uwglasvezelbehanger biedt uitsluitend 170 of 185 grams ProGold Glasweefselbehang vanwege de hoge kwaliteit. Een hoog gramsgewicht betekent namelijk meer vezels en daarmee haalt u materiaal van de beste kwaliteit in huis.

Uw voordelen van Glasweefselbehang

Van een goede kwaliteit glasweefselbehang plukt u de voordelen. Hieronder sommen we de voordelen voor u op:

 • Geen last van scheuren en barsten

Met de structuur van hoogwaardig glasweefselbehang zijn scheuren en barsten in de wand verleden tijd. U kunt er zelfs kleine oneffenheden mee maskeren. De dikte van het materiaal bepaalt onder andere in welke mate de wanden beschermd worden. Hoe dikker het glasweefselbehang, hoe beter de scheuroverbruggende werking. 

 • Eenvoudig overschilderbaar

Om een mooie egale en strakke afwerking van uw glasweefselbehang te kunnen garanderen, maken wij gebruik van de verfsystemen van Sigma Coatings en SPS. We bieden een uitgebreid assortiment waarmee u de perfecte kleurencombinaties voor uw woning kunt vinden. Wij helpen u graag ter plekke met de kleurkeuze voor uw behang.

 • Hygiënisch en allergievrij

Een vaak vergeten bijkomstigheid van glasweefselbehang is dat het behang allergievrij is, aangezien organismen zich niet in de ondergrond kunnen nestelen. Daarnaast zorgt onze afwerking met Sigmapearl Clean Matt ervoor dat uw wanden volledig afneembaar zijn met zowel water als speciale reinigingsmiddelen.

 • Brandveilig en vrij van schadelijke stoffen

Ons 200 grams behang is ISO-gecertificeerd, wat inhoudt dat het brandvertragend werkt. Het behang draagt dus bij aan de veiligheid van uw leefomgeving. Ook is het behang getest en vrij van schadelijke stoffen. 

 • Het behang blijft lang mooi

Glasweefselbehang is voorzien van speciale impregneer die zorgt voor flexibiliteit en stevigheid. Daardoor blijven uw wanden langer mooi en voorkomt u dat ze hun uitstraling verliezen.

Glasweefselbehang aanbrengen

Voor het aanbrengen van glasweefselbehang dienen de wanden behangklaar opgeleverd te worden. Voordat u kiest voor het aanbrengen van glasweefselbehang, is het belangrijk dat u zich verdiept in het soort glasweefsel dat wordt aangeboden. Er zijn namelijk veel goedkope varianten van lage kwaliteit verkrijgbaar. Deze goedkope varianten zijn vaak:

 • Erg dun, wat de kwaliteit en de scheuroverbruggende werking niet ten goede komt;
 • Slecht voorgesausd, waardoor het behang vaker overgesausd moet worden en de kosten hoger uitvallen;
 • Voorzien van slechte, rafelende randen die het resultaat van de eindafwerking laten tegenvallen.

Bij Uwglasvezelbehanger hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Wij bieden uitsluitend hoge kwaliteit glasweefselbehang van goede dikte en onze vakmannen weten de afwerking tot een prachtig, strak resultaat te brengen.

Maak een showroomafspraak

Kosten Glasweefselbehang aanbrengen

De prijs-kwaliteitverhouding van ons glasweefselbehang is wat Uwglasvezelbehanger een slimme keuze maakt voor uw wanden. Wilt u weten wat het voor u kost om uw wanden te laten afwerken? Met onze handige rekentool vraagt u eenvoudig een vrijblijvende prijsindicatie aan. 

Bereken hier uw prijsindicatie

Uwglasvezelbehanger, uw Glasweefselbehanger

De kracht van Uwglasvezelbehanger ligt niet alleen in het gebruik van hoogstaande materialen, maar ook in onze service. U kunt door heel Nederland rekenen op snelle communicatie en flexibele planning. We leveren glasweefselbehang zowel voor bestaande woningen als voor nieuwbouw, dus de keuze is aan u. Wel is het bij nieuwbouw gebruikelijker om te werken met glasvliesbehang. Het verschil is dat er in bestaande woningen minder risico met werken is en dat u behang krijgt met een structuur. Eerst zelf de verschillende behangsoorten zien? Maak gerust een afspraak voor onze showroom!

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over wandafwerking met glasweefselbehang? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze adviseurs.

 • Wat is glasweefselbehang?

 • Waarom glasweefselbehang?

 • Wat kost glasweefselbehang?

Waarom bij Uwglasvezelbehanger.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met behangen.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw wanden na enkele jaren hun uitstraling verliezen door gebruik te maken van topproducten.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze wandafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Uwvloerafwerking.n uw beste keuze. Met merken als Vivafloors, mFLOR en Arturo leveren we kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stucen van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stucwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 44 beoordelingen