Glasvliesbehang wordt veel gebruikt om wanden super strak te maken. Door de wanden te behangen met glasvliesbehang lijkt het alsof de muren zijn gestuct. Significant detail? Het stucen van wanden is in een nieuwbouwwoning nog niet zo verstandig. De reden is dat de wanden de eerste vijf jaar nog ‘werken’ en daarmee uitzetten.

Hierdoor bestaat er een grotere kans op scheurvorming. Dit wilt u het liefst niet op een pas gestucte muur. Vandaar dat glasvliesbehang een populaire methode is om de wanden alsnog glad af te werken. Wij geven acht redenen waarom u voor glasvliesbehang moet gaan in uw nieuwbouwwoning.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Reden één: Minder arbeidsintensief en droogt sneller

Het behangen met glasvliesbehang vergt minder arbeid dan stucen, daarnaast droogt het een stuk sneller. De experts van Uwglasvezelbehanger.nl brengen het behang vliegensvlug aan op de wanden. Na het aanbrengen van het behang moet het ongeveer één tot twee dagen drogen. Hierna kan het behang eenvoudig worden overgeschilderd. Het schilderwerk laat u eveneens drogen en dan zijn de wanden klaar.

Het antwoord waarop ‘waarom glasvliesbehang nieuwbouwwoning‘ is dat dit stukken sneller is dan stucen. Stucen vergt namelijk al gauw een droogtijd van 14 dagen (voor een hele woning).

Reden twee: Bijna 100% naadloos

Glasvliesbehang is bijna honderd procent naadloos. Veel mensen vinden stucwerk mooi, omdat er super gladde muren mee gerealiseerd worden. Door de nieuwste vormen van het glasvliesbehang ziet u nauwelijks naden. Dit zorgt ervoor dat het er super strak uitziet.

Reden drie: Stootvast

Glasvliesbehang is super sterk behang. Doordat het behang zo sterk is, is het minder gevoelig voor stootjes of schade. Wanneer er alsnog schade aan het behang aangebracht wordt dan is dit eenvoudig herstelbaar. Dit wordt gedaan door een klein vierkant stuk behang op de betreffende plek aan te brengen met acryl kit. Hierdoor is er na het herstellen van het behang vrijwel niets meer van de schade te zien. Deze klus is eenvoudig, al moet het wel goed gebeuren om te zorgen voor een goed resultaat. Uwglasvezelbehanger.nl geeft garantie op het het aanbrengen van het behang en het eventueel herstellen er van.

Reden vier: Voorkomt schimmelvorming

Het glasvliesbehang is een ademende wandafwerking. Als uw nieuwbouwwoning net is opgeleverd dan zit er nog veel vocht in uw huis. Hiervoor moet u veel luchten, zodat het overtollige vocht kan verdampen. Doordat glasvliesbehang ademt zorgt het er voor dat het vocht in de wanden verdampt zonder dat er schimmelvorming plaats kan vinden.

Reden vijf: Super hip en modern

Glasvliesbehang is super hip en modern. Tegenwoordig is het behangen van uw wanden niet meer zo suf als dat ooit eens was. U hebt ook de mogelijkheid om voor glasvlies fotobehang te gaan. Daarnaast kunt u elke kleur kiezen die u maar wenst om uw behang mee over te schilderen.

Behang zonder structuur

Reden zes: Goedkoper

Het behangen van de wanden met glasvliesbehang is stukken goedkoper dan de muren te laten stucen. Het kostenverschil komt voornamelijk omdat het behangen veel sneller gaat dan het stucen.

Reden zeven: Zo goed als perfect

Wanneer uw huis net is opgeleverd dan kan het zo zijn dat de wanden hier en daar nog ongelijk zijn. Voordat wij glasvlies aanbrengen op uw wanden schuren wij deze eerst glad. Hierdoor zijn deukjes en scheurtjes eenvoudig weggewerkt.

Reden acht: Vangt scheurvorming op

Zoals eerder gezegd zetten de wanden van uw nieuwbouwwoning uit waardoor de kans bestaat op scheurvorming. Hierdoor is glasvliesbehang zo’n mooie uitkomst. Met het behang ‘dekt’ u de scheuren af waardoor u ze niet ziet.

Laat nu uw nieuwbouwwoning behangen met glasvliesbehang door Uwglasvezelbehanger.nl

De kracht van Uwglasvezelbehanger.nl ligt niet alleen in het gebruik van hoogstaande materialen, maar ook in onze service. U kunt door heel Nederland op goede communicatie en flexibele planning rekenen. Onze dienstverlening telt voor zowel bestaande woningen als voor nieuwbouw, de keuze is daarmee aan u.

Gaat u liever voor een behangsoort met patroon? Kies dan voor glasvezelbehang. Eerst zelf de verschillende behangsoorten zien? Maak gerust een afspraak voor onze showroom! Heeft u al dringende vragen, bel dan gerust op 0570 57 36 64 of stuur ons een e-mail op [email protected].

Checklist & 7 tips - Uwglasvezelbehanger

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo