Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Heeft u een nieuwe woning gekocht of wilt u uw huidige woning opknappen? En bent u op zoek naar het juiste behang voor uw wanden? Er zijn veel verschillende soorten behang waar u uit kunt kiezen. Wij begrijpen dan ook als geen ander dat het lastig is om deze keuze te maken. Daarom leggen we u graag het verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang uit! 

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is een behangsoort dat niet wordt gemaakt van papier, maar door het samenpersen van fijne glasvezels. Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang is dat glasvezelbehang een motief/patroon bevat. Glasvezelbehang wordt voornamelijk gekozen bij het behangen van de wanden van bestaande woningen, omdat er hier weinig risico is met werken. Dit betekent dat er minder snel scheurtjes in de wanden komen. Door het patroon van glasvezelbehang zouden deze scheurtjes sneller opvallen. De belangrijkste voordelen van glasvezelbehang zijn dat het behang een scheur overbruggende werking heeft, geschikt is voor het maskeren van oneffenheden en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft! 

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang wordt ook gemaakt door het samenpersen van fijne glasvezels. Zoals hierboven vermeld is vliesbehang behang zonder motief/patroon. Dit maakt het behang zeer stevig, waardoor het voornamelijk geschikt is wanneer u de wanden in uw nieuwbouwwoning gaat behangen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat de ondergrond behangklaar is. Echter wordt dit over het algemeen al verzorgd voor de oplevering van de nieuwbouwwoning. Wat vliesbehang zo mooi maakt, is dat het de look and feel van stucwerk heeft. Het is niet van echt te onderscheiden! Bent u hier benieuwd naar? Maak dan een afspraak en kom langs in onze showroom. 

De verschillen op een rijtje

  • Glasvezelbehang bevat een motief/patroon, vliesbehang niet; 
  • Glasvezelbehang is net iets dikker en stootvaster dan vliesbehang
  • Bestaande woningen worden meestal behangen met glasvezelbehang en nieuwbouwwoningen met vliesbehang
  • Vliesbehang biedt een alternatief voor stucen

Meer weten of uw wanden laten behangen? Neem contact op! 

Wilt u meer weten over het verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang? Of wilt u een van onze ervaren behangers inschakelen? Neem contact met ons op! U kunt ook direct een prijsindicatie aanvragen. 

Gepubliceerd op 11-03-2021

Waarom bij Uwglasvezelbehanger.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met behangen.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw wanden na enkele jaren hun uitstraling verliezen door gebruik te maken van topproducten.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze wandafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Uwvloerafwerking.n uw beste keuze. Met merken als Vivafloors, mFLOR en Arturo leveren we kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stucen van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stucwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.

Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 42 beoordelingen