Tips voor het behangen van uw wanden

Bent u van plan om uw wanden te laten behangen, maar kunt u nog wel wat advies gebruiken over waar u allemaal rekening mee moet houden? Wij zullen u hieronder enkele tips geven.

9.3
394 beoordelingen

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Allereerst dient u na te denken over het type behang dat u wilt. Geeft u de voorkeur aan behang met een patroon of aan egaal behang? Als u houdt van een motief in uw behang, dan is glasvezelbehang echt wat voor u. Als u liever egaal behang wilt raden we u aan om te kiezen voor glasvliesbehang. Uw keuze voor dit behang zal resulteren in glad afgewerkte muren die niet te onderscheiden zijn van een gestucte muur.

Vervolgens is de vraag; wilt u witte muren of houdt u wel van een kleurtje? Zowel glasvezelbehang als glasvliesbehang zijn wit van zichzelf, maar zijn te verven in een kleur naar keuze. Voor ieder wat wils dus. Klik hier voor kleurinspiratie.

Zelf behangen of uitbesteden?

Kan ik m’n eigen muren behangen?”, is een vraag die wij regelmatig krijgen. Natuurlijk kunt u hier zelf mee aan de slag, maar u dient dit zeker niet te onderschatten. Het aanbrengen van behang dient zeer secuur te worden gedaan. Het maken van kleine foutjes kan grote gevolgen hebben voor het eindresultaat. Hieronder leest u enkele tips op het gebied van behangen.

Indien u zelf aan de slag gaat met het behangen van uw muren, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Allereerst dient u het behang zo strak mogelijk op de muur aan te brengen. Wanneer dit niet wordt gedaan zullen er bobbels in uw behang komen, wat er niet fraai uitziet. Daarnaast dient u geknoeide lijm gelijk te verwijderen. Wacht hiermee niet tot de lijm is opgedroogd!

Tot slot zijn er een aantal plekken die extra lastig te behangen zijn. Het gaat hierbij voornamelijk om hoeken en de ruimte rondom ramen, deuren, stopcontacten en radiatoren. Behangen op deze plekken heeft wat extra aandacht en voorbereiding nodig aangezien u hier met ‘obstakels’ te maken heeft.

Kortom; het zelf aanbrengen van behang is niet onmogelijk, maar ook zeker niet gemakkelijk. Door uw behang werkzaamheden aan ons over te laten, hoeft u zich geen zorgen te maken over het eindresultaat. Onze vakmannen weten wat ze doen en maken bovendien gebruik van kwaliteitsproducten. Bent u benieuwd naar de kosten van onze werkzaamheden of wilt u een afspraak in onze showroom? Klik dan op onderstaande knoppen.

Checklist & 7 tips - Uwglasvezelbehanger

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo