Verschillende soorten glasvezelbehang

Wilt u alles weten over de verschillende soorten glasvezelbehang? Glasvezelbehang is een soort behang dat voornamelijk wordt gebruikt om beschadigde muren te herstellen of tijdens renovaties om het bestaande pleisterwerk te verstevigen.

Op deze manier krijgt u opnieuw egale wanden. Wanneer de muur effectief beschadigd is dan zal u gebruik moeten maken van glasvezelbehang met een bepaald patroon. Wij staan in dit artikel stil bij de eigenschappen, voor-en nadelen en de dienstverlening van Uwglasvezelbehanger.nl.

9.3
394 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Uw voordelen van glasvezelbehang

Eigenlijk zijn er drie soorten glasvezelbehang, namelijk glasweefselbehang, glasvliesbehang en renovlies behang. Hieronder leggen wij de drie verschillende soorten glasweefselbehang uit gezamenlijk met hun voor- en nadelen.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is het behang waar de meeste mensen aan denken bij ‘glasvezelbehang’. Het behang is gemaakt van fijne glasvezels, die op een speciale manier zijn geweven. Glasweefsel is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren en heeft al groot voordeel dat het zeer sterk is en gemakkelijk aan te brengen is.

Glasweefselbehang dat voorgeschilderd is kan zelfs in één laag worden afgewerkt. Uwglasvezelbehanger.nl werkt uitsluitend met ProGold glasweefselbehang. Dit behang is met maar liefst 200 grams van hoogstaande kwaliteit.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is gemaakt van glasvezels, maar deze vezels zijn samengeperst. Door de vezels te persen wordt het een glad oppervlakte. Dit maakt het glasvlies zeer strak en sterk. Door het sterke karakter is glasvliesbehang een goede beschermlaag voor de muur. Net zoals bij glasweefselbehang maakt Uwglasvezelbehanger.nl ook voor glasvliesbehang gebruik van ProGold behang. Dit behang is naadloos aan te brengen, heeft geen motief en is daarmee een uitstekend alternatief voor stucwerk.

Renovlies behang

Renovlies behang (ook wel fleecebehang of renovatievlies genoemd) is behang dat gemaakt wordt uit papier met vezels. Net zoals glasvliesbehang is renovlies behang geperst, waardoor een glad oppervlakte ontstaat. In renovliesbehang is papier verwerkt. De meest gangbare reden om voor renovliesbehang te gaan is om de uitstraling van stucwerk na te bootsen.

Uwglasvezelbehanger.nl, voor al uw behang

De kracht van Uwglasvezelbehanger.nl ligt niet alleen in het gebruik van hoogstaande materialen, maar ook in onze service. U kunt door heel Nederland op goede communicatie en flexibele planning rekenen. Onze dienstverlening telt voor zowel bestaande woningen als voor nieuwbouw, de keuze is daarmee aan u.

Wel is het bij nieuwbouw eenvoudiger om te werken met glasvliesbehang. Het verschil is dat er in bestaande woningen minder risico met werken is en dat u behang krijgt met een structuur. Eerst zelf de verschillende behangsoorten zien? Maak gerust een afspraak voor onze showroom! Heeft u al dringende vragen, bel dan gerust op 0570 57 36 64 of stuur ons een e-mail op [email protected].

Checklist & 7 tips - Uwglasvezelbehanger

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo