Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Eindelijk bent u er uit: u gaat uw muren (laten) behangen! Na deze keuze heeft u een nieuwe overweging te maken, namelijk met welk behang laat u uw muren behangen? Er zijn drie voornaamste soorten behang, te weten renovlies, glasvlies en glasvezel behang. Ieder soort behang heeft zijn eigen eigenschappen, werking en voordelen. We leggen u graag het verschil tussen de drie verschillende soorten behang uit.

Wat zijn de verschillen tussen renovliesbehang, glasvliesbehang en glasvezelbehang?

Welk behang u kiest heeft te maken met uw persoonlijke smaak en de huidige ondergrond van uw muren. Om het voor u eenvoudig te maken leggen we u hieronder de verschillen uit per behang.

Renovlies

Renovlies behang is gemaakt van cellusole en textielvezel. Het behangsoort beschermt de muur van kleine scheurtjes. Renovlies is tevens slag en stootvast. Het behangsoort is daarmee ideaal wanneer je (kleine) kinderen hebt. Renovlies behang is er in verschillende diktes.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is gemaakt van glasvezel. Het is een behangsoort dat zorgt voor een egaliserende en beschermende laag op uw muren. Kleine barsten en scheuren worden door middel van het behang weggewerkt. Glasvlies zorgt voor een gladde structuur en u kunt er overheen schilderen. Bovendien is het een dunne behangsoort dat snel één met de muur wordt. 

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is, zoals de naam al zegt, gemaakt van glasvezel. Glasvezel is oersterk materiaal en is eenvoudig schoon te maken. Glasvezelbehang ziet er eigenlijk meer uit als een muur dan als behang. Men gaat er vanuit dat je het overschildert in de kleur naar je keuze.

Verschil glasvezelbehang en vliesbehang

Glasvezelbehang en vliesbehang worden nog wel eens met elkaar verward. Hierboven hebben we al kort uitgelegd wat de verschillende typen behang zijn.  Ten opzichte van renovlies behang is glasvliesbehang minder makkelijk te verwijderen.

Verschil tussen renovlies en glasvezel

Over het algemeen is het zo dat venovlies volledig glad is en dat er bij de glasvezel lagen vaak een speciaal soort reliëf te vinden is. Dit is echter niet altijd het geval, je kunt namelijk ook kiezen voor renovlies wat wel is voorzien van een speciaal soort motief. Een verschil tussen renovlies of glasvezel is dat je renovlies makkelijker van de muren kunt halen.

Verschil glasvlies en renovlies

Renovlies bestaat grotendeels uit papier/textielvezels en wordt met name toegepast voor renovatie. Hierbij kan je denken aan scheuren in bijvoorbeeld wanden die hiermee bedekt kunnen worden. Tevens wordt het vaak gebruikt als versteviging van gestucte muren. Een bijkomend voordeel is dat het een sterk egaliserende werking heeft op wanden die niet geheel glad zijn.

Glasvlies bestaat voornamelijk uit glasvezels. Glasvlies heeft een minder gladde uitstraling dan renovlies, waardoor structuur soms zichtbaar is. Verder is ook glasvlies ‘stootvast’ en goed geschikt om te plakken op ‘behangklaar’ stucwerk.

Meer weten of uw wanden laten behangen? Neem contact op! 

Wilt u meer weten over het verschil tussen glasvezelbehang, vliesbehang en renovlies? Of wilt u één van onze ervaren behangers inschakelen? Neem contact met ons op! U kunt ook direct een prijsindicatie aanvragen. 

Gepubliceerd op 16-04-2021

Waarom bij Uwglasvezelbehanger.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met behangen.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw wanden na enkele jaren hun uitstraling verliezen door gebruik te maken van topproducten.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze wandafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Uwvloerafwerking.n uw beste keuze. Met merken als Vivafloors, mFLOR en Arturo leveren we kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stucen van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stucwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.

Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 42 beoordelingen