Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Is je glasweefselbehang niet meer zo mooi, of wil je gewoon een andere wandafwerking? Dan kan je ervoor kiezen om het behang eraf te halen. Glasweefselbehang is op verschillende manieren te verwijderen. Een van de mogelijkheden voor het verwijderen van glasweefselbehang, is het gebruiken van afbijtmiddel. Daarmee zal het behang los worden geweekt. Afbijtmiddel is echter erg agressief spul. Het kan er dan ook voor zorgen dat je luchtwegen en ogen geïrriteerd raken. Het is van belang een mondkapje te dragen als je ervoor kiest om je glasweefselbehang te verwijderen met behulp van afbijtmiddel. Ook is het verstandig om de ruimte vervolgens goed te laten luchten, zodat alle chemische stoffen uit de ruimte verdwijnen.

Andere optie

Er is ook een andere, minder chemische, optie om glasweefselbehang te verwijderen. Het behang is namelijk ook te verwijderen met water (of stoom). Wanneer je voor deze mogelijkheid gaat, dien je eerst de hele ruimte leeg te ruimen en te bedekken met een zeil. Neem dit namelijk maar van ons aan: het verwijderen van behang gaat gepaard met héél veel troep.

Zodra de ruimte goed is afgedekt, kan je inkepingen in het behang gaan maken. Er bestaan hiervoor verschillende gereedschappen. Het maken van inkepingen is nodig, zodat het water bij de lijm van het behang kan komen. Na het maken van inkepingen, moet het behang nat worden gemaakt. Als het behang goed doorweekt is, kan je beginnen met het verwijderen van het behang. Tot slot kan je de laatste behangresten verwijderen met een krabber. Om de ondergrond niet te veel te beschadigen, kan je gebruik maken van een plastic krabber in plaats van een ijzeren.

Vervolgstappen

Tja.. En dan? Je oude glasweefselbehang is eraf, maar wat wil je nu met je muur? Het is nu van belang om alvast na te denken over de vervolgstappen. Misschien wil je nieuw glasweefsel– of glasvliesbehang? Als je ervoor kiest om ónze vakmannen in te schakelen voor het laten aanbrengen van nieuw behang, kan je rekenen op een perfecte afwerking. Dan hoef je het hierboven beschreven lastige klusje tenminste nooit meer te doen! Benieuwd naar uw investering voor wandafwerking met glasweefsel- of glasvliesbehang? Doe de prijsindicatie check.

Een andere optie is het laten stuken van je wanden. Dit zorgt voor een strakke uitstraling van je wanden. Klik hier om meer te weten te komen of het laten stuken van uw wanden.

Gepubliceerd op 03-05-2019

7 tips ontvangen om goed voorbereid de verbouwing in te gaan?

Voorkom ergernis, zorgen en onnodige kosten!

Bent u van plan om uw woning te laten verbouwen en hebt u besloten om de werkzaamheden uit te besteden? Een verbouwing is niet iets waar de gemiddelde Nederlander dagelijks mee bezig is. Een goede voorbereiding is essentieel om ervoor te zorgen dat een verbouwing vlekkeloos verloopt! Ontvang nu 7 gratis tips en ga goed voorbereid de verbouwing in!

Waarom bij Uwglasvezelbehanger.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met behangen.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw wanden na enkele jaren hun uitstraling verliezen.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze wandafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.