Glasweefselbehang verwijderen

Is uw glasweefselbehang niet meer zo mooi, of wilt u gewoon een andere wandafwerking? Dan kunt u ervoor kiezen om het behang eraf te halen. Glasweefselbehang is op verschillende manieren te verwijderen. Een van de mogelijkheden voor het verwijderen van glasweefselbehang, is het gebruiken van afbijtmiddel. Daarmee zal het behang los worden geweekt. Afbijtmiddel is echter erg agressief spul.

Het kan er dan ook voor zorgen dat uw luchtwegen en ogen geïrriteerd raken. Het is van belang een mondkapje te dragen als u ervoor kiest om uw glasweefselbehang te verwijderen met behulp van afbijtmiddel. Ook is het verstandig om de ruimte vervolgens goed te laten luchten, zodat alle chemische stoffen uit de ruimte verdwijnen.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Andere optie

Er is ook een andere, minder chemische, optie om glasweefselbehang te verwijderen. Het behang is namelijk ook te verwijderen met water (of stoom). Wanneer u voor deze mogelijkheid gaat, dient u eerst de hele ruimte leeg te ruimen en te bedekken met een zeil. Neem dit namelijk maar van ons aan: het verwijderen van behang gaat gepaard met héél veel troep.

Zodra de ruimte goed is afgedekt, kunt u inkepingen in het behang gaan maken. Er bestaan hiervoor verschillende gereedschappen. Het maken van inkepingen is nodig, zodat het water bij de lijm van het behang kan komen. Na het maken van inkepingen, moet het behang nat worden gemaakt. Als het behang goed doorweekt is, kunt u beginnen met het verwijderen van het behang. Tot slot kunt u de laatste behangresten verwijderen met een krabber. Om de ondergrond niet te veel te beschadigen, kunt u gebruik maken van een plastic krabber in plaats van een ijzeren.

Vervolgstappen

Tja.. En dan? Uw oude glasweefselbehang is eraf, maar wat wilt u nu met uw muur? Het is nu van belang om alvast na te denken over de vervolgstappen. Misschien wilt u nieuw glasweefsel– of glasvliesbehang? Als u ervoor kiest om ónze vakmannen in te schakelen voor het laten aanbrengen van nieuw behang, kunt u rekenen op een perfecte afwerking. Dan hoeft u het hierboven beschreven lastige klusje tenminste nooit meer te doen! Benieuwd naar uw investering voor wandafwerking met glasweefsel- of glasvliesbehang? Doe de prijsindicatie check.

Een andere optie is het laten stucen van uw wanden. Dit zorgt voor een strakke uitstraling van uw wanden. Klik hier om meer te weten te komen of het laten stucen van uw wanden.

Checklist & 7 tips - Uwglasvezelbehanger

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo