Glasvezelbehang overschilderen

Wist u dat glasvezelbehang geweldig materiaal is? Het behang is niet alleen vanwege de structuur een aanrader, maar ook door het materiaal. Hierdoor is het behang namelijk zeer sterk en gebruiksvriendelijk. Het nadeel? Standaard wordt glasvezelbehang in het wit geleverd. Als u uw woning wit wilt behangen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem, maar als u uw woning een kleurtje wilt geven dan kan dat het wel zijn.

De oplossing is echter vrij eenvoudig. U kunt glasvezelbehang namelijk vrij eenvoudig overschilderen! Bovendien kunt u dan elke kleur gebruiken die u maar wilt. Hoe? Wij leggen u middels een stappenplan eenvoudig uit hoe u tot een prachtig resultaat komt.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Stap 1: De voorbereiding

Zodra u uw woning behangt met glasvezelbehang kunt u het na 24 uur droogtijd overschilderen. Het is wel goed om te weten dat niet alle muurverven geschikt zijn voor het overschilderen van glasvezelbehang. Wij adviseren om gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige muurverf. Wilt u liever het behangen uitbesteden aan een professioneel bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende prijsofferte aan. Wij letten op de volgende factoren en adviseren u dat ook te doen:

 • Moet u het glasvezelbehang nog aanbrengen? Let er dan op dat de ondergrond voldoende lijm bevat. Anders ontstaat er een vlekkerig resultaat!
 • Maak de muur eerst goed schoon en stofvrij. De verf hecht beter wanneer de oppervlakte schoon en droog is.
 • Controleer of de muur eventuele gaten of barsten bevat. Wanneer u eerst oneffenheden in de muur repareert met muurvuller, krijgt u een mooi en strak resultaat.
 • Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is, maar laat geen tocht toe. Een temperatuur van 20 graden Celcius is optimaal!
 • Wanneer u alles wat u niet wilt verven goed afdekt met tape, en de vloer bedekt met bijvoorbeeld een stucloper of afdekzeil, dan kunt u hierop gerust knoeien. U verwijdert het daarna toch weer.

Stap 2: Glasvezelbehang verven

Houd bij het verven rekening met het feit dat glasvezelbehang twee lagen verf nodig heeft voor het beste resultaat. Wij adviseren u daarnaast om de eerste laag voor 10% met water te verdunnen. Bij het verdunnen is het verstandig om zorgvuldig te werk te gaan. Het is namelijk belangrijk om niet te veel verdunning toe te voegen. Dit omdat de verf dan niet meer de juiste dikte krijgt om aangebracht te worden en daardoor op eigenschappen zoals dekkracht en reinigbaarheid inboet.

 • Roer de verf goed door en giet voldoende in een verfbak. Zorg met behulp van de verfbak (of een verdeelrooster) voor een gelijkmatige verdeling van de muurverf op uw roller.
 • Verdeel de muur in denkbeeldige banen en verf de afgeplakte randen als eerste. Schilder niet meer dan de randen van de baan die u gaat verven. Zo voorkomt u dat de randen na het drogen zichtbaar zijn.
 • Voor grote muren kan het beste een vachtroller gebruikt worden. Schilder de denkbeeldige banen één voor één door van boven naar beneden te rollen.
 • Zorg dat de banen elkaar steeds iets overlappen, om baanvorming te voorkomen.

Tip: Glasvezelbehang heeft vaak twee lagen verf nodig. Afhankelijk van de verf, laat u de eerste laag minimaal 5 tot 24 uur drogen. Daarna kan de tweede (niet verdunde) verflaag aangebracht worden.

Waarom het glasvezelbehangen uitbesteden aan een professioneel bedrijf?

Uwglasvezelbehanger.nl is gespecialiseerd in glasvezelbehang, glasweefselbehang, glasvliesbehang en renovlies behang. Wij leveren werk op een professionele  wijze. Wij zijn graag flexibel en betrouwbaar in ons opereren. Overtuigd? Neem eenvoudig contact met ons op! U kunt ook direct een prijsindicatie aanvragen.

Checklist & 7 tips - Uwglasvezelbehanger

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo