Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Regelmatig krijgen wij de vraag of er behangen mag worden over glasvezelbehang. Daar kunnen we heel duidelijk antwoord op geven: NEE! Wij raden u ten zeerste af om behang aan te brengen over uw oude glasvezelbehang heen. Gezien het waterafstotende karakter van glasvezelbehang, is het vrijwel onmogelijk om nieuw behang aan te brengen over het glasvezelbehang. Het nieuwe behang kan dan namelijk niet goed hechten aan de ondergrond, waardoor de kans groot is dat het niet blijft hangen. Daarnaast is er een kans dat de onderste laag loslaat en alles meetrekt. Oftewel: niet aan beginnen!

Alternatieve opties

Gelukkig zijn er een aantal alternatieve opties die u zou kunnen overwegen. Allereest zou u het glasvezelbehang er helemaal af kunnen halen. Op die manier weet u in ieder geval zeker dat het nieuwe behang goed zal hechten met de ondergrond. U heeft hierbij wel het risico dat er ook grote stukken stuc mee van de muur afkomen, waardoor uw muur opnieuw gestuct dient te worden. Naast het verwijderen van het oude glasvezelbehang, zou u er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld gipsplaten aan te brengen, indien uw woning dit qua ruimte toelaat. Tot slot kunt u het glasvezelbehang ook gewoon laten zitten. U kunt het behang wel beschilderen, dus wellicht dat u op die manier een nieuwe en frisse look aan het behang kunt geven.

Kortom, wij raden aan om het oude glasvezelbehang er eerst af te halen voordat u opnieuw gaat behangen. Welke van bovenstaande alternatieve opties u vervolgens kiest, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak en de mogelijkheden die uw woning hiervoor biedt. Wilt u meer weten over het aanbrengen van nieuw behang? Of heeft u nog andere vragen op het gebied van wandafwerking? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies.

NEEM CONTACT OP

Waarom bij Uwglasvezelbehanger.nl?

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring met behangen.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de beste materialen van topmerken.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw wanden na enkele jaren hun uitstraling verliezen door gebruik te maken van topproducten.

Garantie

Wij zijn alleen tevreden met het allerbeste. U krijgt garantie op onze wandafwerking.

Onze diensten

Uwnieuwbouwwoning.nl is gespecialiseerd in de complete afwerking van nieuwbouwwoningen. Door diverse werkzaamheden, zoals het leggen van een PVC vloer, behangen en sauzen van wanden en stukadoren van de plafonds, door één partij te laten uitvoeren voorkomt u een hoop stress.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Uwvloerafwerking.n uw beste keuze. Met merken als Vivafloors, mFLOR en Arturo leveren we kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stucen van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stucwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.

Beoordeling door klanten: 9.2/10 - 42 beoordelingen