Behangen over glasvezelbehang

Regelmatig krijgen wij de vraag of er behangen mag worden over glasvezelbehang. Daar kunnen we heel duidelijk antwoord op geven: NEE! Wij raden u ten zeerste af om behang aan te brengen over uw oude glasvezelbehang heen. Gezien het waterafstotende karakter van glasvezelbehang, is het vrijwel onmogelijk om nieuw behang aan te brengen over het glasvezelbehang.

Het nieuwe behang kan dan namelijk niet goed hechten aan de ondergrond, waardoor de kans groot is dat het niet blijft hangen. Daarnaast is er een kans dat de onderste laag loslaat en alles meetrekt. Oftewel: niet aan beginnen!

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Alternatieve opties

Gelukkig zijn er een aantal alternatieve opties die u zou kunnen overwegen. Ten eerste zou u het glasvezelbehang er helemaal af kunnen halen. Op die manier weet u in ieder geval zeker dat het nieuwe behang goed zal hechten met de ondergrond. U heeft hierbij wel het risico dat er ook grote stukken stuc mee van de muur afkomen, waardoor uw muur opnieuw gestuct dient te worden. Naast het verwijderen van het oude glasvezelbehang, zou u er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld gipsplaten aan te brengen, indien uw woning dit qua ruimte toelaat. Tot slot kunt u het glasvezelbehang ook gewoon laten zitten. U kunt het behang wel beschilderen, dus wellicht dat u op die manier een nieuwe en frisse look aan het behang kunt geven.

Kortom, wij raden aan om het oude glasvezelbehang er eerst af te halen voordat u opnieuw gaat behangen. Welke van bovenstaande alternatieve opties u vervolgens kiest, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak en de mogelijkheden die uw woning hiervoor biedt. Wilt u meer weten over het aanbrengen van nieuw behang? Of heeft u nog andere vragen op het gebied van wandafwerking? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Checklist & 7 tips - Uwglasvezelbehanger

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo