Alternatief stucen

Stucen is het aanbrengen van een gips of kalklaag op uw muren en/of plafonds. Deze techniek zorgt ervoor dat uw huis er mooi en strak uitziet. Het stucen van muren en plafonds is tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken uit een modern interieur.

Aangezien stucen resulteert in een gladde ondergrond, is dit de ideale basis als u bijvoorbeeld van plan bent om uw muren te behangen of verven. Maar ook binnen stucwerk zijn er variaties mogelijk. Naast een glad stucwerk is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor stucwerk met wat structuur.

9.3
394 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut aangevraagd!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Zonder hier verder over na te denken kiest men er vaak voor om muren te laten stucen, om op deze manier hun muren en/of plafonds die strakke look te geven. Er zijn echter ook alternatieven voor stucen, die óók een prachtig effect geven maar een stuk minder prijzig zijn.

Renovlies als alternatief voor stucen

Renovlies, ook wel glasvlies of scanbehang genoemd, is tegenwoordig wat populairder. Dit komt omdat het resultaat lijkt op glad stucwerk. Renovlies is daarentegen een stuk goedkoper. Ook is het snel aan te brengen en werkt het oneffenheden weg. Wel dient u er rekening mee te houden dat de ondergrond geëgaliseerd dient te worden wanneer deze te veel ongelijkheden bevat. Vervolgens kan het renovlies dan aangebracht worden. Lees meer over renovlies behang.

Glasvezelbehang als alternatief voor stucen

Glasvezelbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd, is ook een optie om de kosten te drukken. Het feit dat glasvezelbehang tegenwoordig populairder is, heeft verschillende redenen. Ten eerste is het erg sterk materiaal, wat veroorzaakt zou kunnen worden doordat het gewoven is. Er is zelfs keuze mogelijk in de manier waarop het glasvezelbehang is gewoven. Denk hierbij aan ruitjes, streepjes of visgraat. Daarnaast is het materiaal erg makkelijk te reinigen. Dat is wel zo handig! Tot slot kunt u het glasvezelbehang verven naar uw eigen smaak. Kortom, glasvezelbehang ziet er hip uit en je kunt het vormen naar je eigen wens. Lees meer over glasvezelbehang.

Benieuwd naar deze alternatieven voor Stucen? Dan bent u bij Uwglasvezelbehanger aan het juiste adres! Neem gerust contact op met onze specialist of vraag een prijsindicatie aan.

Checklist & 7 tips - Uwglasvezelbehanger

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:  Uw project in 4 stappen

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan voor uw project of klus. De indicatie zullen wij voor u toelichten.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bij ons heeft u één contactpersoon voor alle werkzaamheden die we voor
  u zullen verrichten.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  We werken met kwaliteit
  producten en onze vakmensen
  hebben jarenlange ervaring in de afbouw van woningen.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  Door onze kwalitatieve producten en deskundigheid heeft u jarenlang plezier van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Ontvang persoonlijk advies bij Uwglasvezelbehanger.nl

  Wij kunnen meer!

  Ons moederbedrijf Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag verder! Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  VivafloorsSigma CoatingsProGoldmFLORArturo